DEBATAFTEN OM FORSVARSFORBEHOLD OG SIKKERHEDSPOLITIK

Denne begivenhed har fundet sted.

DEBATAFTEN OM FORSVARSFORBEHOLD OG SIKKERHEDSPOLITIK

12. maj 2022 17:30 21:00

Den 1. juni skal vi alle i stemmeboksene og stemme om, hvorvidt vi skal beholde eller afskaffe det danske forsvarsforbehold.

Derfor har vi inviteret tre eksperter til at give deres besyv på fordele og ulemper ved forbeholdet. Talerne er:
– Jacob Bjelskov Jørgensen, EU-ekspert og projektleder, Nyt Europa
– Kasper Langlund, Cand. Soc international sikkerhed og folkeret og medlem af Radikale Venstres International Udvalg.
– Maria Gullestrup, Cand. Scient. Pol med fokus på Ruslands nærområder og udstationeret ved EU’s monitoreringsmission i Georgien

Arrangementet afholdes i samarbejde med Nye Europa – og er derfor åbent for offentligheden.

Der vil blive serveret pizza til aftensmad og lidt drinks i anledning af, at vi jo næsten er halvvejs i forsvarsforbeholdkampagnen (og da vi jo har fri dagen efter 😉)

Du kan læse mere om oplæg og oplægsholdere her:
Om Jacob:
I skyggen af Ruslands invasion af Ukraine, ser vi store ændringer i Europas forsvarspolitiske landskab. Danmark er ikke undtaget dette, og Folketinget har derfor sat forsvarsforbeholdet til folkeafstemning.
Men hvad skal vi egentlig stemme om? Og hvorfor har vi egentligt et forbehold i første omgang? Og hvad vil det betyde, hvis vi vælger at afskaffe eller bevare forbeholdet?
Til at besvare disse vigtige spørgsmål har vi derfor inviteret EU-ekspert Jacob Bjelskov Jørgensen, fra Nyt Europa, forbi til en snak. Jacob vil fortælle om den historiske kontekst for forsvarsforbeholdet, gøre os klogere på baggrunden for afstemningen, og ikke mindst dét vi stemmer om, nemlig forsvarsforbeholdet. Dette vil ske i en perspektivering til en ny verdensorden efter d. 24. februar, hvor alle Europas lande opruster massivt, og hvor stadig flere kriser opstår i vores nærområde

Om Maria;
Cand. Scient. Pol. med fokus på Ruslands nærområder og udstationeret ved EU’s monitoreringsmission i Georgien i 2019-2021.
Oplæg om EU’s monitoreringsmission i Georgien, hvordan Putin ser verden og hvordan Rusland anvender såkaldt political warfare inden en væbnet konflikt, bestående af diplomatiske, informationsmæssige, militære og økonomiske midler.

Om Kasper;
Cand. soc. i international sikkerhed og folkeret. Jeg er en del af Friedrich Naumann Foundation’s Sikkerheds Tænketank, og var derfor i Washington D.C i Marts for at forstå det Amerikanske perspektiv på den Russisk invasion og deres længevarende syn på Europa.
Oplæg om den Demokratiske og den Republikanske perspektiv af USA fremtid i Europa og hvilken konsekvenser det har for både NATO og folkeafstemning om forsvarsforbeholdet.

Detaljer

Dato:
12. maj 2022
Tidspunkt:
17:30 – 21:00
Hjemmeside:
https://fb.me/e/1SZC5zvRj

K22