SAMIRAS KAMPAGNE SAMLEDE PANT TIL SYRIEN

Vi kender det godt. Valgkampen er i gang og valgplakaterne er oppe. Nogle bliver revet ned, andre får tegnet overskæg. Den ene håbefulde politiker efter den anden står og fylder ved S-tog stationerne med alle deres gode argumenter, flyers og måske slik, morgenbolle eller et grønt æble.

Der er mange radikale på Nørrebro, faktisk 318 stk for at være helt præcis. Og den radikale forening her besluttede allerede i foråret at pege på Samira Nawa Amini som deres foretrukne kandidat til 6. kreds til det forventede folketingsvalg i 2014. De besluttede sig også for en anden ting – valgkampen skal ikke bare være en sædvanlig plakatkampagne,den skal have en egentlig værdi.

Nørrebro er vel nok Københavns mest pulserende bydel. Der er lige så mange beboere som i en mellemstor jysk kommune. De taler over 70 sprog. De har butikker som holder åbent døgnet rundt og solnedgangen suppleres med reklameskilte i bøjet neon. De har gangsters og ballademagere, men ingen politistation. Nørrebro er stedet hvor alt kan ske, og derfor valgte de radikale på Nørrebro sammen med Samiras hold at slå sig ned midt på Den Røde Plads med deres hjemmelavede skilte GIV DIN PANT TIL SYRIEN.

Tanken var enkel: ”Vi beder venner og bekendte, kollegaer, fremmede på gaden og sutterne på bænken – ja alle på Nørrebro om at aflevere flasker og dåser til vores indsamling. Og vi havde sat os et højt mål – i løbet af lørdagen skulle vi have samlet 5.000 kr ind. Penge som via Dansk Flygtningehjælp går til de nødlidende i Syrien, til familier og til børn som lider uforskyldt under ISILs terrorregime,” fortæller Samira.

Der gik ikke ret lang tid før det begyndte at vælte ind med fantadåser, øldåser, Harboeflasker, og halvandenliters Coca-Cola. Ja selv en flaske champagne landede i indsamlingsbunkerne som voksede højere og højere for hver time. En sød dame med cykelkurv, og i den weekendens cola. En fyr i 20erne som lige havde drukket ud sin Red Bull, smed sin tomme dåse i en af de åbne sække med et Hej og smuttede travlt videre. Der var også en ung kvinde som havde været rundt til hele sin familie og indsamle pant før hun kom ud til indsamlingen med sækkevis af tomme flasker.

Hvorfor er det så de laver valgkampagne med så anderledes metoder? Samira fortæller: “Når valget er ovre skal vores kampagne have forandret noget til det bedre. Sammen kan vi gøre en forskel for nogle i Syrien. Derfor har jeg valgt at arrangere en dag, hvor vi samler pant ind.”

Hvordan har din kampagnegruppe reageret på pludselig at blive flaskesamlere? ” Min kampagnegruppe er heldigvis altid friske på de mere skæve og anderledes events. Der var kun positiv opbakning da vi sad sammen og planlagde eventet og engagementet var stort hos alle.”

Jesper Bintos er formand for Nørrebro. Han mener at samarbejdet mellem bydelene og Samiras kampagne giver god mening.

“Vores medlemmer vil gerne have noget for medlemskontingentet. De vil gerne deltage, lære andre radikale at kende, og en god oplevelse. En indsamlingsdag som i dag er en god måde at introducere nye eller hidtil passive medlemmer og det giver noget at snakke om når man kommer hjem, eller fortælle om på facebook.”

Da dagen var omme, og Føtex’ flaskeautomat var overfyldt, kunne de til sidst konstatere, at vi nåede vores mål på 5.000 kroner som nu er omsat til nødhjælp et sted i Syrien.

Dansk Flygtningehjælp har kvitteret for indsatsen og nævnt eventet på både Instagram, Twitter og Facebook.

Hvis du ikke allerede er en af de mere end 2.500, som følger Samiras kampagne på Facebook, så kan du finde den her:

https://www.facebook.com/SAMIRA.NAWA

Hvis du vil I kontakt med kampagnen, så kan du også ringe på 41 99 18 70.

Hvis du vil i kontakt med lokalforeningen på Nørrebro, kan du ringe til formand Jesper Bintos på 61 33 82 17.