Maria Georgi Sloth

  • Folketingskandidat i Sundbyvesterkredsen
  • Landsformand for Radikal Ungdom (2022-2024)

Om Maria Georgi Sloth

Jeg er opvokset i Balslev på Vestfyn og bor nu i København på Øresundskollegiet. Til daglig læser jeg en bachelor i pædagogik på Københavns Universitet. I min fritid elsker jeg at drikke øl i solen med gode venner, læse bøger og så udnytter jeg at bo i en by med masser af kulturliv – særligt er jeg glad for at gå i teatret. Jeg har brugt en stor del af min ungdom i verdens bedste fællesskab i Radikal Ungdom, hvor jeg har lært om betydningen af foreningsliv og idealisme. For mig handler politik om at kæmpe for den verden, man drømmer om. En verden hvor alle mennesker lever i frihed til at være den de er, hvor mennesker har lige muligheder for at skabe det liv de ønsker og hvor vi sammen skaber en grøn og bæredygtig fremtid.

Mærkesager

Brede investeringer i bedre uddannelser
Det var uddannelsespolitik, der for mange år siden tændte min politiske ild. Jeg vil kæmpe for et uddannelsessystem, hvor vi investerer bredt i uddannelse, og ikke accepterer at det bliver en kamp mellem håndværkere og humaniorastuderende. Et uddannelsessystem med mindre kassebånd og karakterræs og mere tid til fordybelse og begejstring.

En retspolitik, der giver mening
Der er brug for et opgør med to årtiers nærmest faktaresistent retspolitik, hvor det igen og igen har handlet om hårdere og længere straffe, fremfor forebyggelse, retssikkerhed og rehabilitering. Retssystemet er ved at blive en ond spiral med overfyldte fængsler og pressede fængselsbetjente, og skal vi bryde den, kræver det, at vi tør gøre tingene fundamentalt anderledes.

Ligestilling, der skaber frihed og muligheder
Der er masser af vigtige ligestillingskampe, der skal kæmpes – i Danmark og i verden. Ligestilling i sundhed, partnervold og kvinder i asylsystemet er bare tre eksempler. Vi skal arbejde for et samfund, hvor alle har lige rettigheder og muligheder uanset deres køn, seksualitet, religion, hudfarve eller baggrund. Hvor ingen skal opleve diskrimination eller stigmatisering. Hvor vi retter op på systemiske uligheder i vores samfund.

Radikale B

Kontakt Maria Georgi Sloth

4 + 13 =