Jakob Skyggebjerg Kjær

  • Kandidat til Københavns Borgerrepræsentation
  • Landsnæstformand for Radikal Ungdom

Om Jakob Skyggebjerg Kjær

Jeg er førstegangskandidat til Kommunalvalget i 2025 i Københavns Kommune for Radikale Venstre. Jeg er født og opvokset i Husum og Brønshøj, hvor mine forældre og min lillesøster stadig bor. Dog er jeg nu rykket fra reden og ind på Hørhus Kollegiet på Amager, hvor jeg nyder fællesskabet og de ugentlige løbeture på Fælleden.

Det meste af min barn- og ungdom har udspillet sig i et par kilometers radius fra Brønshøj Skole, hvor jeg havde en hverdag bestående af boldspil på BK Fix’ baner ved Utterslev Mose og friluftsliv i FDF hos K25 Brønshøj.

Socialt havde jeg det ikke altid lige sjovt på den lokale folkeskole, så da jeg kom hjem fra efterskole i niende klasse, begyndte jeg på Gefion Gymnasium for at prøve kræfter med en ny omgangskreds og en ny del af
byen. Her omsatte jeg mit sociale engagement som ungdomspiller, fodboldtræner og FDF’er til et politisk engagement. Her jeg fandt mit hjem i den radikale bevægelse og i dag er næstformand for Radikal Ungdom.

Jeg er ikke i tvivl om, at min tid på Brønshøj Skole, der dengang var under uendelig renovering, og hvor mine klassekammerater både havde en blandet social og etnisk baggrund, har været med til at gøre mig radikal. Det er kampen for klimaet, bedre muligheder og uddannelse for alle børn og unge, der har været grundstenen i mit politiske liv.

Til daglig læser jeg en kandidatgrad i fysik og matematik på Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, hvor jeg specialiserer mig i klimaets påvirkning af vores fysiske omgivelser: Vores natur. Når ja,og så spiller jeg stadig bold, men nu på Svanemølleanlægget hos B93.

Mærkesager

En bedre by for børn og unge

Som barn og ung, der er født og opvokset i 2700, har jeg en oplevelse af, at den store fremgang som Københavns Kommune har haft, ikke altid er kommet vores børn og unge til gode; Mange forældre tør i dag ikke sende deres barn på den lokale folkeskole, vi mangler gode og trygge uderum til børn og unge i byen, og der er en generel mangel på fritids- og sportsfaciliteter. Det er ikke godt nok. Jeg synes, at der mangler en stemme i Borgerrepræsentationen, der taler byens børn og unges sag, fra
muligheden for fritidsaktiviteter over gode offentlige rum til leg, og hvordan vi driver skole. Og som én der har prøvet kræfter med Københavns folkeskole på egen krop, så stiller jeg op med håbet om, at vi kan gøre det bedre og skabe Danmarks bedste skoler i kommunen.

Et grønnere København

Jeg drømmer om, at vi kan skabe en grøn og bæredygtig kommune, der lever op til de løfter, som vælgerne er blevet givet valg efter valg. København har stadig et stort problem med luftforurening, som årligt koster flere hundred københavnere livet. Vi skal sikre en større biodiversitet i mange af kommunens parker og grønne arealer og beskytte den smule natur, vi har. Og jeg er som mange andre unge, der har engageret sig i politik for at bekæmpe klimaforandringerne, mildest talt meget skuffet over, at der ikke er blevet leveret på de grønne valgløfter.
København kan som landets absolut største kommune og én af de største offentlige indkøbere gøre en kæmpe forskel ved sikre bæredygtig i de produkter, som vi sammen køber. Vi kan gøre det grønneste valg til det nemmeste valg ved at investere mere i cykelinfrastrukturen og fortsat udvikle de kollektive transportløsninger, der binder København sammen med hele hovedstadsområdet. Og vi kan forhåbentlig sammen med Dragør og Tårnby Kommune skabe en naturnationalpark tæt på by og hav på Kalvebod Fælled.

 

Hvis du vil hjælpe til i min valgkamp, tale om fremtidens København eller af anden årsag skal have kontakt, kan du fange mig på telefon 22816024 eller mail jakobskyggebjergkjaer@gmail.com.

 

Kontakt Jakob Skyggebjerg Kjær

7 + 1 =