Freja Fokdal

  • Nyvalgt Kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg

 

Om Freja Fokdal

Jeg er 24 år gammel og har været en del af den radikale bevægelse siden 2011, herunder har jeg været landsnæstformand i Radikal Ungdom.

Til daglig arbejder jeg i Dansk Ungdoms Fællesråd og bor på Frederiksberg med min kæreste.

Min fritid bruger jeg på venner og familie, hjemmestrik og fadøl.

Mærkesager

Bedre forhold for cyklister

Frederiksberg skal være en cykelby i verdensklasse. Derfor skal vi have flere cykelstier, bedre cykelparkering, og vi skal forbedre de cykelstier, Frederiksberg allerede har. Vi skal anlægge cykelsti på Frederiksberg Allé, udvide cykelstien på Gammel Kongevej og vi skal indføre såkaldte ”grønne bølger” i lyskryds. Jeg vil kæmpe for, at cyklen bliver vores foretrukne transportmiddel. Det skal være let at være cyklist på Frederiksberg, for hver eneste gang, vi sætter os i sadlen, bidrager vi til en grønnere verden.

Styrket seksualundervisning

Frederiksbergs unge borgere har været kåret som Danmarks klamydiakonger. Det tyder på, at vores seksualundervisning er mangelfuld. Vi skal styrke den seksuelle tryghed, selvtillid og sundhed hos unge. Derfor vil jeg arbejde for moderne seksualundervisning både i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne, som lærer Frederiksbergs børn og unge om både klamydia, kærlighed og kønsidentitet.

Mere gadebelysning

Vores byrum skal invitere til liv, og det skal være trygt at færdes på Frederiksberg – også om aftenen. Desværre er flere af byens pladser og parker henlagt i mørke om aftenen. Derfor vil jeg arbejde for mere gadebelysning i kommunen, så vores skønne byrum også kan benyttes efter mørkets frembrud. Eksempelvis bør parken ved Julius Thomsens Plads og stierne i Frederiksberg Have oplyses. Det vil være til glæde for alle os, der elsker at bruge Frederiksbergs byrum – om det er til koncerter eller kondiløb.

Kontakt Freja Fokdal

4 + 9 =