EN VALGDEBAT PÅ BRØNSHØJ BISTRO

Af Steffen Haurum

Der var lagt op til politisk debat i hyggelige rammer på Brønshøj Bistro, da Jesper Abildgaard fra De Radikale, Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, Lars Berg Andersen fra Liberal Alliance, Niels E. Bjerrum fra Socialdemokratiet og Jonathan Simmel fra Enhedslisten debatterede integration/flygtninge og pension.

Konceptet var en debat med få partier og få udvalgte emner, så var mere tid til fordybelse og debat – og det var et koncept der virkede. Der var en meget direkte dialog mellem kandidaterne og publikum i en fyldt Brønshøj Bistro.

Aftenens første emne var flygtninge og integration, og som altid var det et emne, der var mange holdninger til. Der var generel enighed om, at den langsigtede løsning på problemet med flytningestrømme fra Afrika var økonomisk udvikling i Afrika, så befolkningen ikke behøver flygte til Europa. Samtidig var der bred kritik af Lindholm-projektet, hvor kun DF forsvarede planerne.

Debatten om integration fik en lokal vinkel, da diskussionen hurtigt blev drejet ind på problemer med bander på Brønshøj torv, og problemer med integrationen i bydelen.

Aftenen blev afsluttet med en anden debat, der også fylder meget i valgkampen: Hvor mange år skal vi arbejde, før vi kan gå pension? Her var der mange holdninger blandt kandidaterne. LA og RV talte for et mere frit pensionssystem, så den enkelte i højere grad selv kan planlægge sin pension. Bortset fra Enhedslisten bakkede alle partier op om velfærdsaftalen fra 2006, hvor pensionsalderen automatisk stiger når den gennemsnitlige levealder stiger.

Debatten var arrangeret af bydelsforeningen i Brønshøj/Husum/Vanløse.

Bydelsforeningen har arrangeret endnu en debat den 29. maj – denne gang i Vanløse. Præcist tidspunkt og sted følgere senere. Udover Jesper Abildgaard har Peter Skaarup (DF) og Yildiz Akdogan (MF for Socialdemokratiet) sagt ja til deltage. Flere kandidater vil følge.