Marie Kampmann

 • Kandidat til Folketinget i Østerbrokredsen

Om Marie Kampmann

Mine forældre boede på Valby Langgade i København tilbage i 1986, da jeg blev født. Nogle år senere flyttede de til Odense, hvor jeg er opvokset. Da jeg blev færdig på gymnasiet i 2006 flyttede jeg ´tilbage´ til København, og her brugte jeg et år på at være lærervikar og bartender. Året efter startede jeg på Copenhagen Business School, hvor jeg læste en bachelor i Økonomi og Kommunikation og efterfølgende en kandidat i International Marketing og Management. 

I løbet af mit studie benyttede jeg enhver mulighed for at rejse ud i verden, og jeg læste et semester i USA, hvor jeg boede på et college i Michigan. Herefter flyttede jeg til Köln og var i praktik i en tysk virksomhed. På min kandidat læste jeg et semester i Australien og fik mit eget radioprogram på Joy Radio i Melbourne.

Efter universitetet startede jeg i 2012 i L´ORÈAL som Brand Manager og havde forskellige stillinger i de fem år, jeg var ansat. I 2017 startede jeg i COOP som Ecommerce Manager og var der i fire år. Siden 2021 har jeg været ansat i KLARNA, en af verdens største FinTech virksomheder. Jeg arbejder med business development og taler med Danmarks største virksomheder om, hvordan de kan forbedre købsoplevelsen for deres kunder. 

På en rejse med nogle veninder til Spanien i starten af 2014, mens jeg stadig var ansat i  L´ORÈAL, mødte jeg min spanske hustru Mamisa på en bar. Vi faldt pladask for hinanden, og jeg overtalte hende til at flytte til Danmark, hvor vi har boet sammen lige siden. 

Vi bruger vores fritid på at være sammen med familie og venner, og vi elsker at rejse. Min kone har haft et længere ophold i udlandet med hendes arbejde i NOVO NORDISK og under corona pandemien har jeg været heldig at kunne rejse med – først til Malaysia og derefter et halv år til Panama.

Som helt ung var jeg aktiv i skolepolitik og med til at lave demonstrationer mod nedskæringer på uddannelsesområdet. Da jeg flyttede til København var jeg aktiv i SFU men blev derefter meget interesseret i LGBT rettigheder. Jeg er frivillig i LGBT+ Danmark i dag og har tidligere siddet i bestyrelsen for Pan Idræt og EGLSF, som er en europæisk paraplyorganisation, der kæmper for LGBTQ+ rettigheder gennem sport. 

Siden 2015 har jeg været medlem af Radikale Venstre og føler i dag, at jeg har en masse at bidrage med for at gøre Danmark til et endnu dejligere land.

Mærkesager

Jeg har altid stemt på Radikale Venstre, fordi vi fører en stærk liberal og konkurrencedygtig økonomisk politik, og samtidig en human udlændingepolitik. Det er netop det, som differentierer Radikale Venstre fra de øvrige partier. 

Vi bor i et fantastisk land, som på mange måder er rarere, friere og dejligere at bo i end de fleste andre lande i verden. Men vi har ting, der kan blive bedre. Områder i dansk politik, som gør mig sur, ked af det og nogle gange flov over at være dansker. Mine mærkesager er: 

LIGESTILLING I ERHVERVSLIVET 

  • Kvinder i Danmark tjener 38% mindre end mænd – på trods af vi er lige så godt uddannet. I den seneste rapport fra World Economic Forum rangerer Danmark på plads nr. 101, når det kommer til kvindelige ledere. Det er vi tvunget til at gøre noget ved.
  • Jeg er meget liberal og ikke tilhænger af at pålægge private virksomheder love, som ikke giver mening. Men helt ligesom at vi pålægger virksomheder klimaafgifter, når de ikke kan selv, er vi nødt til at presse på politisk.

PLADS TIL FORSKELLIGHED

  • Verden udvikler sig, vi udvikler os som mennesker og familier udvikler sig. Som lesbisk går jeg meget op i LGBT+ rettigheder og kan se, at der desværre stadigvæk er områder, hvor LGBT+ personer bliver behandlet som andenransborgere i Danmark.
  • Helt konkret mener jeg, at der skal kigges nærmere på at sikre transkønnedes rettigheder, og jeg mener, vi skal kigge på lovgivning af de mange forskellige familieformer, vi har i dag.

INTEGRATION FREM FOR SYMBOLPOLITIK:

  • Alt for mange danskere lever utrygt her i Danmark, fordi de ikke er danske statsborgere. Vores lovgivning er på udlændingeområdet blevet symbolpolitik og giver i mange tilfælde slet ikke mening.
  • Jeg mener, det skal være lettere at leve i Danmark som ægtefælle til en dansker, og jeg mener, at personer født i Danmark automatisk skal have dansk statsborgerskab, når de fylder 18 år.

Kontakt Marie Kampmann

1 + 5 =