Marie Kampmann

 • Kandidat til Folketinget i Østerbrokredsen

Om Marie Kampmann

Privat bor jeg på Vesterbro med min spanske hustru Maria Luisa. Jeg arbejder i en svensk FinTech virksomhed, og har 10 års erfaring med salg og marketing fra store danske og udenlandske virksomheder. Jeg boet i mange forskellige lande såsom Tyskland, Australien, USA og Panama. Og så er jeg et super energisk og engageret menneske med masser af gennemslagskraft.

Som ung var jeg aktiv i skolepolitik, og efter gymnasiet var jeg aktiv i SFU. Mit hjerte banker desuden for LGBT+ rettigheder; jeg har tidligere siddet i bestyrelsen i forskellige danske og europæiske LGBT+ organisationer, og jeg er i dag frivillig i LGBT+ Danmark.

Jeg stiller op til næste folketingsvalg for Radikale Venstre, fordi jeg tror på, at der er langt flere i dette land, som ønsker en social-liberal fremtid. En verden hvor vi anerkender, at vi er født med forskellige ressourcer og at nogle mennesker har brug for mere støtte. Men også en verden hvor der er en høj grad af individuel frihed og en fornuftig økonomisk politik.

Mærkesager

Jeg har altid stemt på Radikale Venstre, fordi vi fører en stærk liberal og konkurrencedygtig økonomisk politik, og samtidig en human udlændingepolitik. Det er netop det, som differentierer Radikale Venstre fra de øvrige partier. 

Vi bor i et fantastisk land, som på mange måder er rarere, friere og dejligere at bo i end de fleste andre lande i verden. Men vi har ting, der kan blive bedre. Områder i dansk politik, som gør mig sur, ked af det og nogle gange flov over at være dansker. Mine mærkesager er: 

LIGESTILLING I ERHVERVSLIVET 

  • Kvinder i Danmark tjener 38% mindre end mænd – på trods af vi er lige så godt uddannet. I den seneste rapport fra World Economic Forum rangerer Danmark på plads nr. 101, når det kommer til kvindelige ledere. Det er vi tvunget til at gøre noget ved.
  • Jeg er meget liberal og ikke tilhænger af at pålægge private virksomheder love, som ikke giver mening. Men helt ligesom at vi pålægger virksomheder klimaafgifter, når de ikke kan selv, er vi nødt til at presse på politisk.

PLADS TIL FORSKELLIGHED

  • Verden udvikler sig, vi udvikler os som mennesker og familier udvikler sig. Som lesbisk går jeg meget op i LGBT+ rettigheder og kan se, at der desværre stadigvæk er områder, hvor LGBT+ personer bliver behandlet som andenransborgere i Danmark.
  • Helt konkret mener jeg, at der skal kigges nærmere på at sikre transkønnedes rettigheder, og jeg mener, vi skal kigge på lovgivning af de mange forskellige familieformer, vi har i dag.

INTEGRATION FREM FOR SYMBOLPOLITIK:

  • Alt for mange danskere lever utrygt her i Danmark, fordi de ikke er danske statsborgere. Vores lovgivning er på udlændingeområdet blevet symbolpolitik og giver i mange tilfælde slet ikke mening.
  • Jeg mener, det skal være lettere at leve i Danmark som ægtefælle til en dansker, og jeg mener, at personer født i Danmark automatisk skal have dansk statsborgerskab, når de fylder 18 år.

Kontakt Marie Kampmann

7 + 8 =