Nyt fra København – Fuld fart fremad

af BR-gruppen, d. 24/08-20218

Så er vi tilbage fra sommerferien og er i fulde omdrejninger. Udvalgsarbejdet har været i gang siden starten af august. Torsdag løb det første Borgerrepræsentations møde af stablen. Så er vi ligesom i gang.

Og sikke en start. Torsdag aften fik vi vedtaget at København nu skal have en studiepolitik, og så er vi kommet et skridt videre med vores sundhedsforslag, der skal hjælpe de unge, der tager stoffer i nattelivet med at få dem undersøgt. Endelig tog vi hul på en af de helt store udfordringer i byen, nemlig hvordan vi får renere luft i København. For når 500 mennesker dør før tid hvert år, i Hovedstaden, ja så haster det. Derfor har vi nu foreslået at vi får hældt syntetisk diesel på alle 261 busser i byen. Det ville forbedre luftkvaliteten betydeligt og med det samme. En grøn, god og prisvenlig ide, mens vi venter på flertallet på Christiansborg, giver os flere handlemuligheder for at forbedre den luft, vi trækker ned i lungerne i København. Om de tre sager ender med at være en del af Budget 19 er for tidligt at sige.

Der er nemlig rigtig mange vigtige prioriteter, der skal håndteres ved årets budgetforhandlinger. Blandt andet mangler socialområdet 670 mio. for at kunne levere et serviceniveau, der er på niveau af med gennemsnittet af de 6 byer, vi sammenligner os med. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt i forhold til byens mest udsatte borgere. Derfor kommer vi også til at gå til budgetforhandlinger med fokus på at løfte det sociale område, og kæmper videre for et grønne København og for meget bedre forhold for byens børn. De er fremtiden.

Som flere af jer måske har bemærket, er der kommet en ny rapport om Amager Fælled. Forhandlinger om Amager Fælleds fremtid, samt alle andre sonderinger om budget begynder d. 31. august – de to sager fylder tiden helt ud for os her på rådhuset. Den nye rapport viser, at der kan komme flere scenarier i spil end de scenarier som præsenteres af Økonomiforvaltningen. Men rapporten viser også, at der ikke er nogen lette løsninger. Derfor er vi nu i gang med at kigge på de løsninger, der præsenteres. I får muligheden for at diskutere med og komme med input, når vi i vælgerforeningen holder medlemsmøde om Amager Fælled på mandag d. 27. aug. Kl 19-21 i K22.

Måske ses vi der, eller også her, når budgetforhandlinger er godt i gang eller allerede afsluttet…