Thomas Elkjær valgt som ny formand for Hovedstadens Radikale Venstre

På årsmødet d. 28/4 blev Thomas Elkjær valgt som ny formand for Hovedstadens Radikale Venstre.

Thomas blev valgt til stående klapsalver efter, at afgående formand Viktor Dylander ikke havde valgt et genopstille til hvervet på årsmødet for at have tid til arbejdet som bydelsformand for Indre By & Christianshavn.

Hovedstadens Radikale Venstre vil i denne anledning gerne rette en stor og velfortjent tak til afgående formand Viktor Dylander og tidligere formand Bo Nissen Knudsen for alt det arbejde, som de har lagt i foreningen. Begge tidligere formænd modtog på årsmødet takketaler, stående applauser og blomster for den store indsats, som de har ydet.

Afgående formand Viktor Dylander modtager blomster og stående applaus for sin indsats.

Afgående formand Viktor Dylander modtager blomster og stående applaus for sin indsats.

Thomas lagde i sin tale vægt på, at de to tidligere formænd har efterladt en stærk organisation, som har et enormt potentiale der skal indløses inden de næste valg:

“Kort sagt skal vi skabe en organisation hvor medlemmerne har rig mulighed for at komme af med deres politiske engagement – for der er en nærmest uendelig mængde af politisk engagement derude. En transparent organisation, hvor vi som medlemmer tydeligt kan se, hvor vi kan bidrage uanset hvad og hvor meget vi ønsker at bidrage med.

Jeg står på mål for at Radikale Venstre er et græsrodsparti. Jeg ønsker at uddelegere, at have levende kommuneforeninger og bydele. […]

Min tale har primært handlet om organisation, og det er der en grund til, for jeg ser opgaven som formand som primært organisatorisk.
Jeg skal ikke profileres politisk. Det skal vores kandidater.

Vores nye medlemmer melder sig ind, fordi de har hørt Ida, Ingelise, Lone, Ruben, David, Mia, Mette-Annelie, Tommy, Karen, Christoffer, alle vores hårdt arbejdende kandidater og alle de andre ikke hovedstadspolitikere med Morten Ø i spidsen. De melder sig ikke ind i Radikale Venstre, fordi formanden for Hovedstaden hedder Thomas Elkjær.

Så I skal ikke forvente de store politiske udmeldinger eller skarpe kommentarer på Facebook fra mig. Jeg har masser af politiske holdninger – det tror jeg, at mange af jer ved. Jeg har rodet med alt fra sogneråd til europapolitik. Det er bare ikke det mest relevante i en organisatorisk rolle som formand.
At være formand er en støttefunktion, en servicefunktion – det handler om at etablere et system, om at sætte rammerne, give plads, hjælpe medlemmer til at finde det sted i organisationen, hvor de bedst kan bidrage – det er ledelse – det handler om at sætte ind, der hvor der er behov.

Vi har en stærk forening. Vi har et godt udgangspunkt med gode bestyrelser og engagerede medlemmer i alle led. Vi har et operationelt katalog af aktiviteter.

Vi har to valg, som vi skal vinde.”

Thomas Elkjær bor i Kbh S, er uddannet Cand. Polit og har sin egen IT-konsulentvirksomhed. Han har tidligere være opstillet til to byrådsvalg i Allerød, EP-valget i 2014, siddet i den radikale Hovedbestyrelse siden 2012 og været næstformand i et par lokalforeninger.

Ved spørgsmål til den nyvalgte formand, da kontakt Thomas eller sekretariatet.