Nyt fra København – En stærk hovedstad for hele landet

af Borgmester Mia Nyegaard, d. 21/5-2018

Som de fleste af jer nok ved, så vedtog årsmødet BR-gruppens udtalelse om ”En stærk hovedstad for hele landet”. Vi fremsatte udtalelsen til vedtagelse, fordi vi var trætte af københavner-bashingen og fordi vi helt oprigtigt mener, at København skal være en stærk hovedstad for hele landet. Det er regeringen med Brian Mikkelsen i spidsen endelig enig i.

Denne uges udspil fra regeringen er glædeligt nyt efter alt den Københavnerbashing, der er sket over det sidste år. Hvor meget af det, der er gammel vin på nye flasker, og hvor meget det egentlig batter – må vi vente og se, men det er noget hele rådhuset taler om!

At udspillet er udtryk for, at der er valg inden for det næste år, er der ingen tvivl om, og som alle ved, så er det næste valg altid det vigtigste! Hvorfor vi fra rådhuset det næste år, er klar når valget kommer. Og vi håber at hele hovedstaden vil arbejde på, at valget også handler om, at stemme på kandidater, der vil arbejde for at styrke hovedstaden, så den kan være vækstmotor for hele landets udvikling

På rådhuset ser vi lige nu på regeringens udspille, som at handsken er kastet, og vi agter at tage den op og forsætte med at kæmpe for, at er en by, med plads til alle og vi arbejder for at skabe plads til flere. Dette kommer til at afspejle vores budgetønsker, at vi vil fremtidssikre København ved at sætte fokus på det sociale, det grønne og børn og unge.

Det gør vi fordi København de seneste mange år er og ser ud til at forsætte med at vokse ligesom andre storbyer. Det betyder, at vi er mange, der bidrager til byens vækst og velstand. Det betyder at byen skal bygge til og skabe plads til mange flere borgere. En opgave som vi gerne løfter. Det er naturligt for os som ønsker en grøn og bæredygtig storby at vi også er solidariske både med de udsatte borgere som er en del af det at være en storby og med resten af landet.