Nyt Frederiksberg – Når man er lige i midten

af formand for Arbejdsmarked- og uddannelsesudvalget, Lone Loklindt d. 9/2-2018

 

Så har vi haft det første kommunalbestyrelsesmøde og selvom det ikke var et af de lange af slagsen, nåede vi at vise, hvordan vi både kan stemme med højrefløjen, når det gælder udlicitering og i andre sager være enig med venstrefløjen. Det føles godt der lige i midten.

Efterhånden har alle udvalg haft intromøder, hvor der er en hurtig gennemgang af hele udvalgets område. Mange emner rækker ind over andre udvalg og bliver dobbeltbehandlet, og vi vil gerne prøve at få flere emner taget op i fællesmøder, hvor dynamikken bliver en anden. Både Ruben (børneudvalget) og David (undervisningsudvalget) var til børnetopmøde i Aalborg og der er ingen tvivl om, at vi på disse områder har masser af ideer til fornyelse.

På arbejdsmarkedsområdet har jeg selv været på en formandsrunde for at hilse på de forskellige afdelinger og det var mega spændende. Frederiksberg har en meget erhvervsrettet beskæftigelsesindsats og derfor foregår en del af aktiviteterne i et Erhvervsforum hvor der er fokus på virksomhedernes behov i forhold til vækst og innovation. Det har jeg store forventninger til og spil bare ind, hvis du har gode ideer som skal med her. Derudover har vi et ungecenter som allerede før det bliver lovkrav har samlet næsten alle og snart alle de funktioner og aktiviteter som handler om unges vej til uddannelse og job. Men det er også nødvendigt at sætte ind på dette område, idet 14% af byens unge ikke kommer i ungdomsuddannelse. Et alt for højt tal som vi skal have rettet op på.

Og så for the fun har vi også en ægte Frederiksberg-tradition med ældrekoncerter for 3000 pensionister fordelt over fire dage. Nyskabelsen var i år, at også andre end de konservative fik lov at holde tale inden populærmusikken gik i gang. Så den store ære tilfaldt også mig og jeg valgte selvfølgelig at tale om fællessang som den gamle tradition, men også nye trend, der binder sammen og skaber følelsen af samhørighed.

Dette var alt for nu – rigtig god vinterferie til alle!