Nyt fra Frederiksberg – OM SÆSONSTARTEN PÅ FREDERIKSBERG – OG TANKER OM #KV21

Af Ruben Kidde, d. 26/1-2018

Den kommunalpolitiske sæson er skudt i gang.

15. januar begyndte rækken af ugentlige udvalgsaftener på Frederiksberg Rådhus, hvor Lone Loklindt, David Munis Zepernick og undertegnede udgør tre ben i en ny radikal taburet.

Børn og uddannelse i fokus

Valget på Frederiksberg var historisk tæt sidste november, og med kun 168 stemmer beholdt de konservative borgmesterposten. Men fremgangen til centrum-venstre medførte alligevel en kursændring, hvor både Socialdemokratiet, Enhedslisten og Radiale Venstre vandt udvalgsformandsposter, som en del af konstrueringen. Lone Loklindt har derfor nu serveretten i Arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget, hvor vi radikale ikke mindst ønsker at gøre en positiv forskel for de af byens unge, som kan bruge et løft for at få den rette ungdomsuddannelse.

Vores parti gik til valg ambitiøse pejlemærker om børn, unge og uddannelse. Det har vi på Frederiksberg forsøgt et efterleve ved at vælge pladser i børneudvalget, undervisningsudvalget og arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget. Vi har dermed en 360-graders indgang til børn og unge. David og jeg sidder desuden i mønsterbryderudvalget, en radikal opfindelse fra sidste valgperiode, hvor kommunen arbejder systematisk med forebyggende indsatser både for små og store børn.

Den gode organisation vinder valg

Det flotte valgresultat på Frederiksberg sidste år skyldtes ikke mindst partimedlemmerne, et kandidathold med kvalitet på alle pladser, og en yderst dedikeret bestyrelse under ledelse Jens-Christian Poulsen (som i sin formandstid er gået fra 1, til 2, til nu 3 mandater i kommunen!).

Derfor arrangerede vi tidligere i januar, lokalt, en lille nytårskur, hvor vi sagde tak til alle, der har hjulpet til. Karin Friis Bach og Martin Lidegaard holdt desuden spændende oplæg om udviklingen i deres respektive arenaer.

Det er ikke sidste gang i år, at Radikale Venstre Frederiksberg inviterer til arrangement/debat, for nu skal der holdes fast i det høje aktivitetsniveau. Der er trods alt også et folketingsvalg, og et EP-valg, der lurer i horisonten.

Valget vindes, mellem valgene

Apropos det overstående, så er vi på Frederiksberg allerede gået i tænkeboks omkring, hvordan vi vinder næste kommunalvalg – #KV21. For når man er under 200 stemmer fra en lokalpolitisk sensation, som vi var i november, får man appetit på mere.

Bestyrelsen og kandidaterne mødtes således, sidst på måneden, til en evalueringsaften, om valget. Og selvom det var flere plusser end minusser i den samlede karakterbog, så fik vi nedfældet nogle vigtige indsigter, som kandidatfeltet om 3½ år (forhåbentlig med mange gengangere!) kan tage ved lære af. Politik bliver stadigt mere professionelt, og det gælder også kommunalvalgene hvor tendensen desuden er, at vælgerne i højere grad stemmer personligt. Det har vi blik for på Frederiksberg, og vi stræbe meget efter, at kommunikere konkret politik i øjenhøjde med alle vælgere.

Mandag den 29. februar venter det første egentlige kommunalbestyrelsesmøde, og det er naturligvis noget vi ser frem til i den radikale gruppe. Vi er glade for, at være trukket i arbejdstøjet.

Dette indlæg er gemt under Foreningsnyt.
Ruben Kidde, Lone Loklindt, Jens Christian Navarro Poulsen & David Munis Zepernick
Ruben Kidde, Lone Loklindt, Jens Christian Navarro Poulsen & David Munis Zepernick