Danmark i superligaen med grønt genbrug

Folketingsmedlem for Radikale Venstre i Københavns Storkreds, Ida Auken, har i dag lanceret vores udspil til et grønnere Danmark. Et Danmark hvor vi ikke smider vores brugte materialer ud, men i stedet genbruger disse.

Dette skal ske ved at vi omlægger så meget af vores affaldshåndtering fra forbrænding til genbrug igennem en ambitiøs handleplan. Vi vil styrke den cirkulære økonomi gennem partnerskaber med virksomheder, myndigheder og forskningsmiljøer, så vi i fremtiden belaster vores jord mindst muligt – til gavn for vores børn og de fremtidige generationer. Kort sagt laver vi vores affaldssektor om til en ressourcesektor.

“Et af mine hjertebørn er at vi får omstillet til en cirkulær økonomi. Det betyder, at alting kan genanvendes og vi bliver fri for affald. Det kan lade sig gøre, hvis vi får gode nok genbrugssystemer og designer vores produkter, så de kan repareres, skilles ad og genanvendes. En gang var vi i Danmark i front på den cirkulære økonomi, men i øjeblikket er vi ved at blive overhalet af lande som Finland, Holland, Skotland. Også Kina og Sydafrika er gået i gang, fordi der er mange arbejdspladser og bæredygtig vækst i cirkulærøkonomi. Derfor har Radikale Venstre lavet det her store udspil, som er vores oplæg til regeringen. Forhåbentlig får vi snart forhandlingerne i gang. Jeg glæder mig.”, skriver Ida Auken.

Læs hele Radikale Venstres 10-punkts plan for et Danmark uden affald her.