Vil du stille op for Radikale Venstre?

Har du længe gået rundt med en kandidat til kommunalvalget i maven – eller er den dukket op i din mave for nyligt? Eller vil du stille op til Folketinget – eller Europa-Parlamentet? Hvis du ønsker at udleve dit politiske engagement som folkevalgt, skal du være opmærksom på at udvælgelsen er ved at gå i gang.

Der er grøde i dansk politik, og der dannes nye fronter og alliancer som sjældent før – og sjældent har der været så meget brug for radikale stemmer!

Hovedstadens Radikale Venstre har som vælgerforening sin fornemste opgave i at stille kandidater op til kommunalvalg, folketingsvalg og valg til Europa-Parlamentet. Opstilling til folketingsvalg og europæisk valg sker hvert år til årsmødet – i år den 16. april – og opstilling til kommunalvalget i København kommer i denne omgang til at foregå lørdag den 19. november 2016.

Ikke alle bliver stillet op – men alle kan prøve

Vælgerforeningens vedtægter lægger meget få formelle bånd på hvem der kan stilles op. Det vigtigste er ikke at du har været med i partiet i årtier, men at du har klare socialliberale holdninger og idealer, at du kan formulere dem lige så klart – og ikke mindst at du har blik for hvordan de kan omsættes til praktiske politiske tiltag.

Hvis du ønsker at prøve kræfter med at stille op som kandidat, kan du anbefales enten at tage kontakt til din lokale forening eller at tage kontakt direkte til vælgerforeningens formandskab:

Selvom opstillingen til kommunalvalget først finder sted i november, vil der i månederne op til opstillingen foregå en række møder hvor kandidat-aspiranterne får lejlighed til at blive udspurgt af vælgerforeningens medlemmer. Deltagelse er ikke formelt obligatorisk, men kan nok med stor sikkerhed siges at være en god idé.

Dette indlæg er gemt under Foreningsnyt.