Radikale Venstres gruppeformand: Chefer i Københavns Kommune skal forklare sig i mulig korruptionssag

Den radikale gruppeformand på Københavns Rådhus, Tommy Petersen, kræver at chefer i Københavns Kommune skal forklare sig i den sag om gaver fra it-firmaet Scan-tech, som DR har afdækket.

“Der skal være fuldstændig nul-tolerance overfor at modtage gaver som ansat i Københavns Kommune. Det forventer vi, at alle chefer både selv efterlever og sørger for at deres medarbejdere efterlever. Da det har vist sig ikke at være tilfældet, kræver vi nu en redegørelse fra cheferne i de berørte forvaltninger til Økonomiudvalget”, udtaler Tommy Petersen i kølvandet på DR’s afsløring af, at medarbejdere har modtaget gaver fra it-firmaet Scan-tech, som kommunen har kontrakt med.

Vi skal helt til bunds i sagen

“Vi vil fra politisk hold helt til bunds i den her sag, da det er en skandale, hvis medarbejdere i Københavns Kommune får lov af deres chefer til at modtage gaver fra potentielle leverandører af ydelser til kommunen. Der må simpelthen ikke kunne stilles spørgsmålstegn ved kommunens professionalisme og objektivitet i vores udbud. Det er borgernes penge, der går til at finansiere de her initiativer, og som borger skal man kunne vide sig sikker på, at man altid får den bedste leverandør til prisen. Derfor kræver vi en redegørelse fra Økonomiforvaltningen på førstkommende møde i Økonomiudvalget, hvor vi forventer at både Direktøren for Koncernservice og Direktøren for Økonomiforvaltningen sørger for at få alle detaljer på bordet”, uddyber Tommy Petersen.

“Har en medarbejder fået ok fra sin chef til at modtage billetter til fodboldlandskampe, så står vi med et kæmpe problem, når man på chef-niveau accepterer sådan en adfærd. Medarbejdere i Københavns Kommune skal vide, at der er absolut ingen tolerance overfor bestikkelse, og at det ikke er accepteret at man modtager gaver fra nogen. Hvis en chef ikke kan finde ud af at formidle det til sine medarbejdere, så skal den person ikke være chef”, afslutter Gruppeformand for Radikale Venstre, Tommy Petersen.

Næste møde i Økonomiudvalget finder sted 11. august.