God sommer fra Københavns Rådhus!

Så kom solen og varmen endelig. Og det faldt perfekt sammen med de sidste udvalgsmøder på rådhuset inden sommerferien.

En sommerferie der for mange af os er kærkommen oven på en travl valgkamp. Tusind tak til alle jer, der gav en hånd med i valgkampen. Men også kæmpe tak til alle jer, der gennem første halvdel af 2015 har hjulpet os på rådhuset i arbejdet med at skaffe radikale resultater for København.

Vær med til at præge den bæredygtige by

På den anden side af sommerferien ligger der en masse spændende arbejde og venter på os. Én af de sidste ting, vi vedtog i Borgerrepræsentationen inden sommerferien, var forslaget til den nye kommuneplan.

Kommuneplanen udfolder den vedtagne strategi om, at København skal danne rammen om det gode liv på et bæredygtigt grundlag.

Med kommuneplanstrategi 2015 vedtog vi i Borgerrepræsentationen en vision og de overordnede mål for byudviklingen i København og samtidig retning og indsatser.

Efter Borgerrepræsentationens godkendelse af forslaget sendes det i høring i 8 uger fra 21. august til 16. oktober og kommer til endelig godkendelse inden udgangen af 2015.

Vi afholder i efteråret et arrangement for de radikale medlemmer, hvor vi kan vende forslaget til den nye kommuneplanstrategi og dens mange elementer i partiet, så vi kan sikre nogle gode radikale aftryk inden den kommer til den endelige afstemning på Rådhuset efter høringsprocessen.

Hvordan skal vi hjælpe folkeskolen på vej?

Derudover starter vi allerede i slutningen af august forhandlingerne om Københavns budget for 2016.

Vi taler igen i år sammen med vælgerforeningen og vores lokaludvalgsmedlemmer om, hvad Radikale Venstres prioriteter skal være.

Fra starten af året har det dog været den radikale gruppe på rådhusets linje, at folkeskolen skal være en topprioritet hele 2015. Det var det under forårets forhandlinger om overførselsmidlerne, og det bliver det også til budgetforhandlingerne.

I august vil vi gerne invitere medlemmerne af Radikale Venstre til en snak om, hvordan det konkret kan lade sig gøre. Dato kommer snarest.

Ellers er der bare tilbage at ønske en rigtig god sommer. Og husk, hvis du får en god idé eller undrer dig over, hvorfor kommunen ikke kan gøre et eller andet bedre, så send os endelig en mail.

Kh. Tommy Petersen
Gruppeformand for Radikale Venstre
Københavns Rådhus