Formanden har ordet: Det Danmark du frygter

Med god hjælp af medierne er det lykkedes at gøre valgkampen til en præsidentvalgkamp mellem Thorning og Løkke – en kamp om personlig troværdighed.

Og det ser ud til at virke. I hvert fald i den forstand at det for Socialdemokraterne ser ud til at betyde en valgfremgang for første gang siden 1998. Det kan jo være godt for det regeringsflertal vi regner os til som radikale, men det er måske mindre godt for partiet – og mindre godt for befolkningens tillid til politikere og demokrati at valget bliver et fravalg af personer. Og ikke mindst kan det blive skidt for den politik som skal føres efter valget.

En af de klareste konsekvenser af at gøre valget til et person(fra)valg er at de to store partier forsøger at neutralisere hinandens politiske udspil ved at overtage hinandens politik. Vi har set det i mange år på skatteområdet, ikke mindst omkring boligbeskatning, og vi har set det omkring udlændingepolitikken. Lige nu er det særligt deprimerende at se hvordan der kører en konkurrence på frygt for udlændinge og om at være så nedrig som muligt over for mennesker på flugt, og det skriger på at vi kommer ud på gader og stræder og på skærme og i spalter og viser et humant og radikalt alternativ!

Tilsvarende med boligbeskatningen – hvor vi som parti har varslet en meget upopulær stigning. Men selvom den er upopulær, må vi holde fast på at landet også skal regeres efter en valgkamp, og lige nu ser vi særligt i København at der er en ny boligboble undervejs. Vi har helt berettiget bebrejdet VKO at de lod stå til under opbygningen af boblen i 00’erne, og så skulle det da lige passe at der skete det samme på vores egen vagt. Så selvom der er mange boligejere der foretrækker at holde den fest der ser ud til at vente, må vi holde fast i at appellere til dem som har en vis ansvarsfølelse. Dem er der heldigvis også nogle stykker tilbage af.

Dette indlæg er gemt under Debat, Foreningsnyt.