Samira Nawa Amini vandt SHUF’s Policy Slam 2015

Af: Line Skyum-Jensen, kandidatstuderende og kampagnefrivillig for Samira Nawa AminiPolicy Slam

Sammenslutningen af Hovedstadens Ungdomsforeninger (SHUF) afholdte en dyst på retorik og argumentation torsdag aften den 7. maj. Stemningen var høj, både blandt publikum og debattørerne, ved det der kaldes en Policy Slam. Dommerpanelet, bestående af Khaterah Parwani, Poya Pakzad og Zubair Butt Hussain, sendte debattørerne ud én efter én. Til sidst stod Radikale Venstres folketingskandidat fra Bispebjergkredsen Samira Nawa Amini og samfundsdebattør Mursal Khosrawi tilbage i den afgørende debat. Vinderen blev Samira Nawa Amini:

“Det var virkelig fedt at være en del af Policy Slam konceptet. Det er udfordrende at skulle formulere sig knivskarpt på 1 minut – i normale paneldebatter tager jeg mig gerne lidt bedre tid til at nå frem til pointen. Jeg er stolt af at stå tilbage som vinderen, for det var bestemt ikke nogen nem disciplin.”

De unge engagerede debattører var politisk engagerede, foreningsaktive og samfundsdebattører. Emnerne spændte bredt og alt lige fra mediernes rolle i samfundet, SKAT, identitet, SU, flygtningespørgsmål og social arv til udenrigspolitik blev debatteret. Salwa Barlian, formand for SHUF, udtaler:

“Policy Slam er en anderledes debatgenre, som engagerer unge, gennem dens interaktive form, og på et helt andet plan, end de til tider kedelige paneldebatter. Arrangementet var en succes og jeg er stolt over, at SHUF kan være med til at synliggøre unges stemme i debatten. Vi glæder os allerede til Policy Slam 2016”

Sammenslutningen af Hovedstadens Ungdomsforeninger (SHUF) består af From Street to School, Kbh, Minhaj Ungdom, Sikh Ungdom, ONE-Kbh og Red Barnet Ungdom, Kbh. Sammenslutningen er oprettet på initiativ fra Københavns Kommune og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.