Nu gælder det sgu liv og død

Vi har i Hovedstaden fået en god start på valgkampen, og vores kandidater fylder allerede solidt i lygtepælene. Der er dog ikke bare brug for en god start, men 3 gode uger for at få vist den radikale profil for alvor, så vi har stadig brug for at få alle mand af huse!

Valget blev udskrevet med fanfarer om velfærd over for skattelettelser og drabelige opgør om 0,6% forbrugsstigninger – men for undertegnede formand i København var det to andre nyheder der i går indrammede det kommende valg, selvom de var en hel del mindre profilerede i nyhedsstrømmen:

For det første er det nu næsten slut med at se narkomaner dø af overdosis i København – efter at fixerummene er blevet indført i 2012, trods massiv modstand fra højrefløjen. Ikke alt er fryd og gammen for de lokale beboere omkring rummene, men her er virkelig et eksempel på hvordan man kan redde liv blandt de allermest udsatte borgere.

For det andet ser det nu ud til at der dræbes langt færre i trafikken – efter at fartkontrollen er blevet skærpet. Det kan måske være lidt tidligt at konkludere for meget, og ingen elsker vel i sig selv betjente med fartbøder i ærmerne, men ikke desto mindre redder det liv når farten sænkes. Igen trods massiv modstand fra højre.

På nogle punkter har det de seneste fire år været svært at se forskellen på en centrum-venstre-regering og en borgerlig – men på andre kan det blive et meget konkret spørgsmål om liv og død. Jeg håber som formand at alle gode radikale er klar til at gøre en indsats.