Radikale efter forlig om overskudsmidler: Folkeskolen var vores topprioritet

To folkeskoler får en helhedsrenovering, en folkeskole udvides og åbnes op, ti legepladser får et helhedsløft, og byens lærere får penge til vikardækning. Det er blot nogle af de radikale mærkesager, der netop er blevet forhandlet igennem ved årets overførselssag, hvor en overskydende halv milliard fra forrige års budget fordeles til gavn for københavnerne.

For Radikale Venstres gruppe på rådhuset var folkeskolen den absolutte topprioritet, da de satte sig ved forhandlingsbordet mandag morgen. Og det blev hurtigt klart, at skolen ikke var alle partiers topprioritet, og at der derfor skulle kæmpes hårdt for sagen. Men det lykkedes at sikre finansiering til nogle afgørende tiltag, og det glæder selvsagt Radikale Venstres borgmester for integration og beskæftigelse, Anna Mee Allerslev:

”Jeg er glad for, at vi renoverer skoler og legepladser. Børnene er Radikale Venstres vigtigste prioritet. Samtidig investerer vi i fremtidens vækst med en erhvervs- og jobpakke. Det er vigtigt, at vi har også råd til fremtidens velfærd”, udtaler borgmesteren.

Radikale Venstres gruppeformand, Tommy Petersen, forklarer, at partiet længe har haft folkeskolen som en topprioritet: ”Folkeskolen er radikalt hjerteblod, og i efteråret da kvalitetsrapporten for folkeskolen i København dokumenterede, at vi fortsat ligger langt under landsgennemsnittet i både matematik og dansk, stod det klart, at folkeskolen igen i år må være Radikale Venstres helt store fokus. Så det her forlig er et skridt i den rigtige retning”.

Ud over folkeskoleområdet kæmper Radikale Venstre altid for miljøet og en grønnere by, og også her var vi med til at sikre nogle flotte tiltag.

”Jeg er stolt af, at vi igen har haft fokus på infrastruktur og byrum. Vi får med færdiggørelsen af klimakvarter på Sankt Kjelds Plads færdiggjort et klimapionérprojekt. Desuden bliver Enghaveparken nu skybrudssikret og fornyet, hvilket giver Vesterbro et nyt og smukt byrum. Grønnegadekvarteret får også et byrumsløft, og endelig tog vi hul på en af de helt store udfordringer; etablering af grønne og levende byrum i de nye byudviklingsområder.  Efter de sidste dages forhandlinger, har vi nu det økonomiske grundlag for at skabe grønne og rekreative områder i Nordhavnen, og det er jeg rigtigt glad for,” udtaler teknik- og miljøordfører og budgetordfører Mette Annelie Rasmussen.

Det blev også til nogle vigtige, borgernære indsatser på socialområdet. ”Jeg er glad for, at vi fik afsat midler til Depressionsforeningens uddannelse af tidligere depressionsramte, så de på de københavnske arbejdspladser kan videreformidle deres personlige historie med fokus på, hvordan de kom videre. Det skaber meningsfuldhed for fortælleren og øger rummeligheden ved at inspirere, øge indsigten og nedbryde tabuer”, udtaler socialordfører Anne Marie Geisler Andersen.

Én af de konkrete ting, Radikale Venstre fik finansiering til på skoleområdet, er ’vikarpuljen’. ”Med folkeskolereformen stilles der større krav til lærerne, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi med aftalen har fået afsat 5 mio. kr. til vikardækning, når lærerne er på efteruddannelse”, fortsætter børne- og ungdomsordfører Henrik Nord.

For Radikale Venstre er det ligeledes altid en prioritet at skabe en levende by, som indbyder til, at vi bruger den. ”København har mange grønne og blå rekreative åndehuller til glæde for byens mange borgere. Jeg er glad for, at vi med aftalen sikrer flere familie- og børnevenlige aktiviteter i vores by, nu hvor vi har sikret Amager Naturpark en hestefold, så man nu kan få dejlige naturoplevelser kun et stenkast fra centrum. Det er helt unikt”, udtaler sundheds- og omsorgsordfører Ikram Sarwar.

Skolerenoveringer er dyre, og derfor er det flot, at der blev mulighed for, at hele to skoler kunne opnå en helhedsrenovering. ”Det er en radikal mærkesag, at kvaliteten i vores folkeskoler er i top. Vi skal sørge for, at vi følger med udviklingen og indretter vores skoler, så såvel de fysiske som de pædagogiske rammer er tidssvarende og de allerbedste. Den Classenske Legatskole er én af de skoler i København, der trænger til et kærkomment helhedsløft for at nå dertil”, fastslår medlem af børne- og ungdomsudvalget Andreas Pourkamali.

Den fulde aftaletekst kan læses her

For yderligere oplysninger kontakt:

  • Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, Borgmester@bif.kk.dk, mobil 4046 1668
  • Gruppeformand Tommy Petersen, Tommy_Petersen@br.kk.dk, mobil 5129 0131
  • Budgetordfører Mette Annelie Rasmussen, Mette_Annelie_Rasmussen@br.kk.dk mobil 2678 6718
  • Børne- og ungdomsordfører Henrik Nord, Henrik_Nord@br.kk.dk, mobil 6124 0261
  • Kulturordfører Andreas Pourkamali, Andreas_Pourkamali@br.kk.dk mobil 2674 0090
  • Socialordfører Anne Marie Geisler Andersen, Anne_Marie_Geisler_Andersen@br.kk.dk mobil 2679 2854
  • Sundhed- og omsorgsordfører Ikram Sarwar, Ikram_Sarwar@br.kk.dk mobil 6010 1007
Dette indlæg er gemt under Pressemeddelelse.