Mette Annelie Rasmussen: Bycyklen giver et forklaringsproblem

Politiken fortæller i dag om hvordan Københavns nye bycykelsystem bliver brugt alt for lidt.

Radikale Venstre stemte imod udmøntningen af de afsatte 40 mio. kr. – eller ca. 48.000 kr. pr. cykel – sidste år, da vi ikke kunne se behovet for det system der nu kører rundt i byens gader. Eller faktisk kører cyklerne slet ikke rundt i byen – det er desværre historien.

Vi formodede dengang at projektet måske var en kende for voldsomt til København, da de fleste Københavnere allerede har en cykel og derfor ikke har brug for bycyklen. Den formodning ser nu ud til at holde stik, og samtidig ser det også ud til at turister og pendlere heller ikke har taget cyklen til sig.

Om Københavns Kommune har købt katten i sække med det nye bycykelsystem, er måske for tidligt at konkludere, men noget tyder på at succesen p.t. er til at overse. Hvis udviklingen ikke vendes, står Københavns Kommune med et kæmpe forklaringsproblem – ikke over for Radikale Venstre, men over for Københavnerne.

Mette Annelie Rasmussen er radikal budgetordfører og ordfører for Teknik og Miljø i Københavns Borgerrepræsentation.

Dette indlæg er gemt under Debat.