Formands­kandidat: Bo Nissen Knudsen

Opdateret: Bo Nissen Knudsen er valgt som formand ved det ekstraordinære årsmøde 30.oktober.

Bo Nissen Knudsen, født 1972, AC-medarbejder på Københavns Universitet, bor på Østerbro

Jeg tror jeg vil blive en god formand for Hovedstadens Radikale Venstre. I en situation hvor der er under et år til et folketingsvalg, er det vigtigt at få en formand som kender foreningen og har erfaring med hvilke opgaver der venter – og det mener jeg at have efter at have været næstformand 2010-2012, blandt andet under valgkampen i 2011.

Selvom valgkampen er en vigtig opgave, er det dog langtfra den eneste vigtige opgave der venter en formand. Den vigtigste er for mig at se at udvikle foreningen, og i den forbindelse ønsker jeg at prioritere at gøre foreningen mere politisk, og at det skal være lettere at blive aktivt medlem.

En mere politisk forening
Der kan være mange grunde til at melde sig ind i et politisk parti, men den vigtigste er nok at ville gøre en politisk forskel, og det har vælgerforeningen ikke altid været god til at formidle.

I første omgang skal vi gøre det nemmere for vores folkevalgte at få input fra baglandet via baggrundsgrupper og baglandstovholdere. Der er ingen trylleformularer at gribe til for at få den slags til at fungere, men blot et vedholdende praktisk slid.

Hvis landets klart største radikale vælgerforening ikke er fremme i skoene, er der ganske enkelt andre der sætter denBo Nissen Knudsen

I anden omgang er det vigtigt at foreningen selv er med til at sætte en politisk dagsorden, for hvis landets klart største radikale vælgerforening ikke er fremme i skoene, er der ganske enkelt andre der sætter den for os. I praksis vil det betyde at formandskabet skal påtage sig at komme med flere politiske udmeldinger – og det kræver dels politisk fornemmelse for hvad der er opbakning til i foreningen, men også at foreningen får et større politisk ‘bagkatalog’ at tage udgangspunkt i.

Lige nu har vi en meget beskeden samling udtalelser fra årsmøder og storkredsbestyrelse at gøre godt med, suppleret med et par enkelte (valg)programmer. For at kunne få et mere solidt grundlag, kommer storkredsbestyrelsen til at skulle tage stilling til væsentligt mere – der bør faktisk være politik til diskussion og vedtagelse hver eneste gang storkredsbestyrelsen holder et møde.

Lettere at blive aktivt medlem
Vælgerforeningen har en labyrintisk struktur, og det samme har landsforbundet. Det kan vi næppe gøre det store ved, da det afspejler et kompliceret valgsystem, men vi kan sørge for at det bliver knapt så vigtigt at kunne overskue hele strukturen hvis man som almindeligt medlem ønsker at blive et aktivt medlem.

Det kræver dels at der laves et beredskab af erfarne foreningsfolk som kender partiet og foreningen godt nok til altid at sende folk de rette steder hen – et beredskab som alle foreningsfolk i ‘frontlinjen’ ved at de kan benytte sig af hvis de får en henvendelse. Et nyvalgt medlem af en bydelsbestyrelse skal f.eks. ikke nødvendigvis kunne overskue hele partiet, men skal vide hvem hun eller han kan få hjælp af, hvis et medlem spørger til hvordan man kan blive aktiv.

Derudover vil det være en vigtig opgave for forretningsudvalget og valgudvalget at forberede sig på at der kommer mange tilbud om hjælp under en valgkamp – tilbud som ikke altid er lige nemme at håndtere. Der skal helt lavpraktisk udarbejdes oversigter over hvilke opgaver der er brug for hjælp til, sådan at et tilbud om hjælp aldrig kommer til at gå til spilde, og vores medlemssystemer skal bruges til aktivt at opsøge medlemmer der kan hjælpe hvor vi har særligt brug for det.

Erfaring fra organisationen
• Medlem siden 2001
• Medlem af Østerbro bydelsforenings bestyrelse ca. 2003-2004
• Medlem af storkredsbestyrelsen siden omkring 2004
• Medlem af storkredsens forretningsudvalg 2008-2010
• Næstformand for storkredsen 2010-2012
• Medlem af landshovedbestyrelsen siden 2010
• Deltager i et lille hav af arbejdsgrupper, politikudviklingsgrupper m.v.

Dette indlæg er gemt under Foreningsnyt.
Bo Nissen Knudsen
Bo Nissen Knudsen