Portræt af næstformand Jon Martin

Denne artikel er fra det trykte medlemsblad: Radikal Dialog

Jon Martin er 38 år, opvokset i Arnakke udenfor Holbæk og bor i dag i Brønshøj. Cand.mag. i historie med litteraturvidenskab. Arbejder hos Faraos Cigaraer og Tante T med spildesign, interaktivitet, research og
‘dataknusning’ og sidst hos Odyssé, når der er tid tilovers. Er radikal, fordi partiet “har en solid blanding af idealisme, jordbundet realisme og indignation, som jeg mangler at finde i samme mål andre steder.”

Af Marlene Voigt, Radikal Dialog

Hvor længe har du været medlem og hvordan har dit engagement vist sig i partiet?

Jon Martin: Siden 2010. Jeg var aktiv til Folketingsvalget 2011, blev suppleant til bestyrelsen i Brønshøj, Husum, Vesterbro og i daværende Hovedstadens Hovedbestyrelse i 2012 og fuldgyldigt medlem i 2013. I 2012 var jeg bannerfører på 3-4 politiske saloner, som førte mig ind i hele sagen om offentlighedsloven. Derudover var jeg med på sidelinjen i Future Cities konferencen i 2013. Jeg har været medlem af Hovedstadens Forretningsudvalg og den nye Storkreds’ bestyrelse siden forår/vinter 2013, hvor jeg bl.a. har taget mig at foreningens IT. Senest var jeg plakatmajor til både Kommunevalget 2013 og Europa-parlamentsvalget 2014.

Hvorfor meldte du dig til posten som co-næstformand?

Thea (Stauning -red.) har i flere omgange spurgt mig, om jeg ville være næstformand. Jeg håber, at det er fordi hun tror, at jeg har noget klogt at sige. Da Thea og jeg arbejder rigtig godt sammen, og jeg ved, at Thea har brug for en god sparringspartner, sagde jeg ja. Derudover skal man ikke være blind for, at det er en chance for at trække Thea og foreningen i min retning, der, hvor jeg har syntes, vi er gået den forkerte vej …

Hvilket fingeraftryk ønsker du at sætte på Hovedstadens Radikale Venstre?

Jeg kunne godt tænke mig at efterlade en forening, hvor der hele tiden sker noget.
Jon martin

Der er nogle områder, som jeg tror, vi skal til at rette på. F.eks i forhold til hvordan vi tager os af nye medlemmer. hvordan vi støtter nye kandidater og hvordan vi interagerer mere meningsfuldt med kampagnerne. I samme omgang giver det også god mening at se på, hvordan vores medlemskab virker. Der er en masse praktiske og koordinationsopgaver i forbindelse med Folketingsvalget 2015, som jeg gerne vil have på plads, før det går løs. Men visionen er måske en lidt anden. Jeg kunne godt tænke mig at efterlade en forening, hvor der hele tiden sker noget. hvor man kan deltage politisk, blive udfordret fagligt, og hvor det er helt naturligt, at der er meget kort afstand mellem medlemmet og det arbejdende demokrati.

Hvad mener du Hovedstadens Radikale Venstre skal være for medlemmerne?

Vælgerforeningen skal være rammen, hvor ny politik opstår på grund af medlemmerne og for dialogen med vores folkevalgte. Det skal først og fremmest være spændende at være med i på grund af adgangen til og muligheden for, at deltage i det politiske, dernæst det faglige og sidst det sociale, for det er det, der er sjovt. Der er en tendens til, at aktive i organisationen kan blive set som fysiske arbejdsressourcer, som ikke behøver at komplicere politikken, men jeg tror ikke, at det er derfor, ‘man’ melder sig ind. Jeg tror, det er, fordi man har holdninger, som kan være med til at skabe en bedre verden. Derfor tror jeg, at vi skal tænke meget nøje over, hvordan vi definerer medlemsskab – for der er sikkert nogle, som gerne vil det tentative kampagnearbejde – men der er andre, for hvem det ikke er nok. Der skal helst være meningsfyldt rum
til begge.

Hvad ligger på dit program som co-næstformand i den kommende tid?

Først og fremmest skal der noget politikudvikling på plads, og der skal afholdes nogle saloner. Dernæst skal en del kommunikation udvikles. såsom hjemmeside, kommunikationen til medlemmerne og adgang samt brug af K22. Sidst skal en bunke værktøjer færdiggøres eller opgraderes.

Er I/du klar til det kommende folketingsvalg, når der engang bliver trykket på valg knappen?

Ja. Folketingsvalget 2015 bliver et meget velforberedt valg. Ikke bare på grund af formandskabet men fordi der er så mange, som allerede er godt i gang, eller som har planlagt valget i årevis allerede.

Det vidste du ikke om Jon:

Jon har en søster, en norsk mor og tysk/dansk/svensk far. Han flyttede til København i 2002, efter en tur forbi Vestegnen, hvor han boede på kollegie fra 1999. Jon holder ikke kæledyr, elsker stracciatella is og mener, at kaffe med kondenseret mælk må gå under betegnelsen “slik”, så det er no-go før efter middag.