Radikal protest mod russisk “homolov”

Tommy Petersen, BR-medlem

Den Radikale gruppe på Rådhuset åbnede en lørdag i februar dørene til gruppeværelset for arrangementet “To Socchi With Love”. Her kunne københavnerne komme og sige fra overfor Ruslands såkaldte ’homolov’ ved at få taget et protestbillede. Loven, som har givet anledning til fordømmelse og protester verden over, gør det ulovligt, at udøve homoseksuel ’propaganda’ overfor mindreårige i Rusland. I praksis indebærer det, at man ikke må sige man er homoseksuel, vise det, eller tale om det, når der er børn til stede.

Derfor arrangerede den danske aktivistgruppe ”To Russia With Love” i samarbejde med de Radikale en mulighed for, at man med St. Basil kirken i Moskva på et billede i baggrunden kunne få taget et foto med homoseksuel ’propaganda’ i hånden. I dette tilfælde et regnbueflag. Billederne kunne herefter deles på Facebook og andre sociale medier, hvor det så lignede, at man stod i Moskva med et regnbueflag i hånden i protest mod ’homoloven’. Det gjorde næsten 300 københavnere så.

Loven er stærkt kritisabel, da den åbenlyst diskriminerer og undertrykker en gruppe i samfundet på basis af deres seksualitet. Således har der heller ikke manglet skøre udtalelser fra politikere i kiksede forsøg på at forsvare loven. Borgmesteren i OL-byen Socchi er citeret for at have sagt, at der ingen homoseksuelle er i hans by og at loven dermed ikke var et problem i fht. OL, mens selveste Præsident Putin ligeledes har udtalt, at loven ikke er noget problem for homoseksuelle, så længe de holder sig fra børn. Yderligere synes loven for nogle at have legitimeret deciderede overgreb på homoseksuelle. Såkaldte ”vigilante” grupper såsom gruppen ”Occupy Paedophilia” har sat sig som mål at rydde op i samfundet, hvor de gennem selvtægt og angiveligt med politiets tilladelse, dokumenterer voldelige , ydmygende og dybt krænkende overgreb og kidnapninger af homoseksuelle på video.

Ved at lægge hus til arrangementet ønskede vi at vise, at der i København er plads til alle – også på Rådhuset. Alle billederne fra arrangementet kan ses på facebook-gruppen ”To Russia With Love”.

(På billederne ses) ”Medlemmerne af den Radikale gruppe på Rådhuset: Tommy Petersen, Mia Nyegaard og Mette Annelie Rasmussen til eventet ”To Socchi With Love”

ToSocchiWithLoveMA ToSocchiWithLoveMia