Kvinderådet vil stemme kvinder ind

30,7% af de opstillede til årets kommunalvalg er kvinder. Det er et lille fald siden sidste kommunalvalg i 2009, hvor samme tal lå på 31,1%. Det sætter kvinderådet fokus på med kampagnen ‘Stem kvinder ind’.

Lokalpolitik handler – også – om alt det nære

Ja, begge køn skal være repræsenteret i lokalpolitik. Fordi lokalpolitik – også – handler om mange af de ting, som netop kan skubbe i en bestemt retning for ligestilling i hverdagen. Det handler om daginstitutionens åbningstider og tilgængelighed. Det handler om forholdene på plejehjemmet, hvor vores gamle forældre eller bedste forældre skal have det ordentligt. Det handler om de omsorgsopgaver, som kvinder i høj grad stadig organiserer og tager hovedansvaret for. Selvom vi heldigvis i dag lever vores liv på rigtig mange forskellige måder. Også kvinder.

Stærke kvinder i København

Borgerrepræsentationen skal netop, som det fremgår af navnet, repræsentere borgerne. I et bredt udsnit. Det er derfor vigtigt, at alle grupper af mennesker i København er tydeligt repræsenterede. København har heldigvis mange stærke kvindelige kandidater og kvinder på vigtige poster i den nuværende borgerrepræsentation.

Stem alle slags mennesker ind

Jeg kan huske et gammelt rødstrømpeslogan – ‘Kvindekamp er klassekamp’. I en moderne udgave har jeg lyst til at sige, at stærke kvinder skal give stemme til alle dem, som ikke selv kan råbe op. Vi skal kæmpe for, at der er plads til alle i politik. Mennesker fra alle samfundslag. Mennesker med handicap. Mennesker med psykisk sårbarhed. Mennesker med alle slags livserfaringer. Vi skal bruge Kvinderådets kampagne for kvinder i lokalpolitik til at sætte ægte repræsentativitet på dagsordenen.

Læs blogindlægget her: http://pladsikbh.dk/stem-alle-slags-mennesker-ind/