Er du også blevet morgenbollet for nylig?

Henriette Irminger Sonne fra Radikale har de sidste onsdage ’morgenbollet’ København.

Tre skilte gør cyklister opmærksomme på, at de lige om lidt bliver morgenbollet af Henriette Irminger Sonne, der håber, at de alternative måder at møde vælgerne på, kan få flere til at stemme til kommunalvalget: »Det er vigtigt, at vi får gjort vælgerne opmærksomme på, at kommunalpolitik har en meget direkte betydning for deres hverdag, og at det kommende valg er en rigtig god mulighed, for at de kan blive hørt«.

For enden af skiltene står Henriette selv, og uddeler hjemmebagte boller til de morgentrætte københavnere.

Tanken bag kampagnen er, at kommunalpolitik i høj grad handler om borgernes hverdag – de nære ting. Derfor forsøger hun at gøre opmærksom på, at vi kan forbedre hinandens hverdag. Sådan en onsdag morgen kan kampagnefolkene og Henriette nå at gøre 250 menneskers dag lidt bedre, ved at morgenbolle dem. Det bruger hun som eksempel på, at vi sammen kan gøre en forskel.

Hun er især optaget af, at lade de, der brænder for at gøre en forskel for andre få muligheden. Iværksættere og innovative sjæle som ikke har midlerne til at sætte projekter i gang, skal have bedre forudsætninger. På den måde kan vi i højere grad udnytte byens muligheder til alles bedste, ved fx at bygge legepladser på alternative steder og gøre de grønne områder mere aktiverende.

»Responsen på kampagnen har været rigtig positiv. Jeg har fået en stemme, fra en mand der blev enormt glad og overrasket over, at han fik smør til sin bolle. Jeg synes det er de mennesker jeg møder derude på gaden, der gør det skønt at starte dagen med morgenbollekampagnen«.

Også i en anden kampagne møder Henriette københavnerne med sigtet at gøre deres hverdag bedre. Hun skaber nemlig sine egne ’forældremøder’ på legepladser forskellige steder i byen. Her serverer hun kaffe og taler med forældrene om, hvilke politiske initiativer de mangler. Her er kommet flere interessante emner op, som hun også skriver om i følgende blogindlæg: http://pladsikbh.dk/referat-af-henriettes-foraeldremode/

På onsdag bliver der morgenbollet i Valby, og fremover kan man følge Henriette på Twitter, for at blive opdateret om, hvor der afholdes forældremøder og morgenbolning.