Martin Lidegaard ny folketingskandidat i Brønshøj/Husum/Vanløse-kredsen

Hovedbestyrelsen i Hovedstadens Radikale Venstre har valgt klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard til ny folketingskandidat i Brønshøj/Husum/Vanløse-kredsen.

billederogmedia_sidebillede_4[1]

”København har fået en dygtig og ambitiøs folketingskandidat i Martin Lidegaard. I Hovedstadens Radikale Venstre er vi glade for, at Martin ikke blot er dygtig til at gøre den grønne dagsorden konkret og nærværende, men også interesserer sig for danskernes øvrige udfordringer. Politik skal forankres i virkeligheden, og det forstår Martin at gøre,” siger Vivian Heinola, der er formand for de radikale i hovedstaden.

Martin Lidegaard afløser Mette Annelie Rasmussen, der har trukket sig, fordi hun har fået en fremtrædende placering på Radikale Venstres liste til det kommende kommunalvalg.

”Jeg havde fødselsdag i går, og det var den bedste fødselsdagsgave, jeg kunne forestille mig. Jeg har boet i København i 28 år og i området ved Utterslev Mose de sidste 11 år. Jeg kan ikke forestille mig en bedre kreds,” siger Martin Lidegaard.

Martin Lidegaard blev udnævnt til klima-, energi- og bygningsminister den 3. oktober 2011, men er ikke medlem af Folketinget. Han var arbejdende bestyrelsesformand for den grønne tænketank Concito, da han blev hentet ind i regeringen.

”Jeg har arbejdet med politik i 20 år, og selvfølgelig vil jeg gerne vælges til Folketinget. Der er særligt to forhold, der ligger mit hjerte nær. Nemlig de to forhold, der er min generation af politikeres største udfordringer: Den ene er klimaudfordringen – det tror jeg de fleste ville have gættet. Den anden er det forhold, at 25 – 30 % af den voksne danske befolkning mellem 16 og 65 år befinder sig helt uden for arbejdsmarkedet. Det er en nød, 40 års velfærdsstat ikke har knækket – og det er simpelthen ikke godt nok.”

Yderligere oplysninger:

Vivian Heinola på 28 94 56 28
Martin Lidegaard via Asbjørn Haugstrup på 26 72 94 21

Dette indlæg er gemt under Foreningsnyt.
Martin Lidegaard
Martin Lidegaard