Grundlovsdagen 2012 – nu med grill!

Af Tommy Petersen

Der var taler, sang, grill og momentvist godt sommervejr, da Hovedstadens Radikale fejrede Grundlovsdag 2012 på Vartov I København. Initiativgruppen på tværs af adskillige lokalforeninger stod for arrangementet i år, og den koordinerede indsats gav pote i form af et flot fremmøde. Næsten alle stole og borde var optaget, da grundlovsordfører Zenia Stampe leverede sin fornemme grundlovstale. Talen, som var Zenias første af slagsen, kredsede om hele formålet med den danske grundlov og behovet for at sikre, at den fulgte med tiden.

Herefter sang Brian Fabricius fra Vesterbro lokalforening for med et par gode melodier fra den danske højskolebog. Der er nu ikke noget som en fællessang til lige at ryste folk sammen, og der var højt humør, da næste taler gik på.

Dagens anden tale blev leveret af advokat og chefjurist i Kristelig Fagbevægelse, Mette Lykkegård, som understregede værdien og vigtigheden af at fejre grundlovsdagen. I følge Lykkegård, er Grundlovsdagen en særdeles betydningsfuld dag, hvor alle burde udtrykke deres taknemmelighed over at leve i et land, hvor elementære frihedsrettigheder, som store dele af verdens befolkning ikke kan nyde godt af, er sikret ved lov.

Og så blev der ellers tændt op i grillen! Og folk fik mulighed for at møde hinanden og reflektere over, de to gode indlæg til debatten om den danske grundlov. Arrangørerne havde sørget for salater, brød og bar og stillet en kæmpe grill frem. Så galdt det bare om at holde styr på hvis kyllingebryst var hvis.