Koldt vand i blodet – tak!

Mikkel SarboAf formand Mikkel Sarbo

Om vi kunne sidde i regering med SF – det har været drøftet op og ned ad stolpe i mange radikale fora gennem flere år. Nu er det en realitet. Og det giver som forventet nogle udfordringer…

Personligt bruger jeg nok sådan en fortrængningstilgang, hvor jeg f.eks. tænker – ”det der betalingsringscirkus – det er noget, S og SF har kørende – dem om det”.

Med udmeldingerne fra Andreas Steenberg og Margrethe Vestager om, at vi gerne ville løse trængsels- og forureningsudfordringer, men var ligeglade med, hvilken løsning der blev valgt, så virker det næsten som om, at vores gode folk på Christiansborg anvender samme tilgang som jeg. At det cirkus, det har da ikke noget med os at gøre! Fluks efter udmeldingen om, at der nu skal nedsættes en trængselskommission til at finde den ”optimale løsning”, meldte vi fluks ud, at vi går ind for en roadpricing-løsning. Meget klar radikal afstandstagen til S-SF.

Problemet er bare, at uanset hvor meget vi forsøger at fortrænge det, og uanset hvor meget vi markerer egen politisk linje, så er vi nu en del af regeringen. Det er også vores ansvar, om regeringen klarer sig godt. Jo mere vi kører egen linje, desto mere får vi regeringen til at vakle – og jo mere rammer det os selv.

Det er ikke let at være i regering. Slet ikke med to andre partier på en gang – hvor især det ene har lovet langt mere, end det kan holde.

Så når I går rykker jer i håret, griner, græder eller som radikale bliver stillet til medansvar for regeringens ulykker og dilettanteri, så slå koldt vand i blodet. I et samarbejde, der får man noget – og man giver noget. Og vi fik rigtig rigtig meget i regeringsgrundlaget – så meget, at det giver vores regeringspartnere store problemer at levere. Derfor må vi også prøve at vise lidt tolerance og forståelse for de problemer, som vore regeringspartnere bokser med nu – selvom det gør ondt at være en del af.

I håb om jeres forståelse og tolerance! Og bliver det for svært, så er vi jo her i hovedstaden altid frie til at melde ud, hvor vi i hvert fald mener skabet skal stå.